Crearea unei chitanţe odată cu factura

Dacă vrei să adaugi o chitanţă la o factură pe care acum o creezi o poţi face foarte rapid, dând click pe link-ul “Adaugă chitanţă” care îl găseşti în josul paginii de creare/editare a unei facturi.

Crearea unei chitanțe odată cu factura · Ghidul Agraf

Vei putea adăuga o chitanţă fie în momentul adăugării unei facturi noi sau la modificarea unei facturi cu statusul “Ciornă”, fie din interfaţa de creare/modificare a facurii, fie din meniul de chitanţe, adăugând o chitanţă nouă. După ce ai apăsat link-ul de adăugare al unei chitanţe ţi se va extinde o zonă nouă cu detaliile legate de chitanţa curentă.

Dacă chitanţa se înseriază şi se numerotează automat, câmpurile de Serie, Număr şi Dată vor fi dezactivate, dar ai opţiunea de a merge în setările profilului şi de a modifica acest lucru. (Link-ul către setări apare în momentul în care treci cursorul mouse-ului peste unul dintre aceste trei câmpuri).

Câmpul “Reprezentând” va fi completat automat şi va prelua numărul, seria şi data emiterii a facturii căreia îi este adăugată chitanţa.

În cazul în factura este numerotată automat, numărul seriei nu va fi completat încă (va fi completat doar la emitere), la fel şi data care până în momentul emiterii va fi trecută data creării documentului (iar în momentul emiterii va fi schimbată cu data emiterii).

Câmpul “Sumă” va fi preluat automat cu valoarea totalului facturii, dar care oferă posibilitatea suprascrierii lui manual (pentru a acoperi cazul în care chitanţa plăteşte doar o parte din factură).

Pentru a salva chitanţa şi factura apasă pe butonul “Salvează factura” pe care îl găseşti în josul paginii, la sfârşitul zonei principale de lucru.

Odată salvată, chitanţa va apărea în modul de vizualizare al facturii ea va apărea în continuarea acesteia, şi va prelua aceleaşi statusuri ca şi factura căreia îi este atribuită, sau, în caz că ai creat chitanţa separat, ea va apărea şi va avea status independent, dar cu referire la factură.

De asemenea, modificarea, emiterea sau anularea ei va fi facută odată cu factura, cu ajutorul butoanelor disponibile pe pagina de vizualizare, cu excepţia cazului în care chitanţa a fost creată independent de factură dar legată de factură.

Foloseşte-o gratis

Convinge-te singur cât e de uşor să emiţi facturi online cu aplicaţia Agraf

Adăugarea unei chitanțe aferente facturii Numerotarea și înserierea unei chitanțe