Numerotarea şi înserierea unei facturi

Numerotarea şi înserierea facturilor generate de aplicaţia Agraf se poate realiza în două moduri – manual şi automat.

Modul manual implică ca tu să ţii evidenţa lor, tu fiind, în pricipal, responsabil pentru eventualele neconcordanţe între numere sau serii, în acest mod aplicaţia nemaiputând urmări şirul facturilor sau al chitanţelor.

Numerotarea și înserierea unei facturi · Ghidul Agraf

Pentru setarea modului manual de numerotare a facturilor, accesează setările utilizatorului din meniul din stânga al aplicaţiei, sau odată ajuns pe pagina de creare a unei facturi noi, ducând mouse-ul peste câmpurile serie, număr sau dată şi dând click pe link-ul care apare.

În modul automat de numerotare a facturilor, aplicaţia Agraf se va ocupa de toată evidenţa şi generarea numerelor sau a seriilor noi, având precompletate câteva setări necesare.

Pentru ca modul automat de generare a seriilor să poată funcţiona, are nevoie de o serie (în mod implicit – AGR) şi un număr de început (în mod implicit 1). De aici în colo, aplicaţia va verifica existenţa numărului precedent şi va aloca un număr nou în momentul emiterii facturii.

Pentru a modifica seria implicită sau numărul de pornire al facturilor, accesează setările companiei, accesibile din meniul din stânga al aplicaţiei.

Atenţie, numărul facturii va fi alocat doar în momentul în care factura a fost emisă definitiv, nu şi în momentul creării ei. Până în momentul emiterii, factura va avea doar o serie stabilită, numărul urmând să fie introdus doar la emiterea acesteia, metodă ce va asigura consistenţa numerotării în cazul generării a mai multor facturi deodată.

Foloseşte-o gratis

Convinge-te singur cât e de uşor să emiţi facturi online cu aplicaţia Agraf

Delegatul facturii Statusul facturii