Statusul unei dispoziţii

Exact ca şi în cazul facturilor şi a chitanţelor generate, aplicaţia Agraf urmăreşte dispoziţiile intrate şi prelucrate în sistem după trei statusuri – ciornă, emisă şi anulată.

Statusul unei dispoziţii · Ghidul Agraf

După creare, o dispoziţie va avea statusul de “Ciornă”, nu va avea număr atribuit şi va permite încă operarea de modificări asupra detaliilor ei. Statusul de “Ciornă” este reprezentat de culoarea galbenă.

După apăsarea butonului de emitere, dispoziţia va primi statusul de “Emisă”, data curentă şi numărul următor. Odată emisă nu va mai putea fi modificată sau ştearsă, doar anulată. Statusul de “Emisă” este reprezentat de culoarea verde.

În cazul în care vrei să renunţi la o dispoziţie emisă, vei putea să o faci doar anulând-o. Pentru a o anula, va trebui să intri în modul de vizualizare a dispoziţiei şi să apeşi butonul “Anulează”. Odată anulată, dispoziţia va primi statusul “Anulată”, nu va mai putea fi modificată sau ştearsă şi îşi va menţine numărul iniţial. (Următoarele dispoziţii emise vor primi următorul număr liber).

Pe o dispoziţie anulată va fi scris textul “Anulată” cu litere mari în diagonala ei, atât în modul de vizualizare cât şi în modul de exportare (în format PDF).

Statusul de “Anulată” este reprezentat de culoarea roşie.

Foloseşte-o gratis

Convinge-te singur cât e de uşor să emiţi facturi online cu aplicaţia Agraf