Numerotarea și înserierea unei chitanţe

La fel ca și la facturi, numerotarea și înserierea chitanţelor generate de aplicaţia Agraf se poate realiza în două moduri – manual și automat.

Numerotarea și înserierea unei chitanțe · Ghidul Agraf

Modul manual implică ca tu să ţii evidenţa lor, în principal tu vei fi responsabil pentru eventualele neconcordanţe între numere sau serii, în acest mod aplicaţia nemaiputând urmări șirul facturilor sau al chitanţelor.

Pentru setarea modului manual de numerotare al chitanţei, accesează setările utilizatorului din meniul din stânga al aplicaţiei sau, odată ajuns pe pagina de creare a unei facturi noi, ducând mouse-ul peste câmpurile serie, număr sau dată, fie de la factură, fie de la chitanţă, apoi dând click pe link-ul care îţi apare.

În modul automat de numerotare al chitanţelor, aplicaţia Agraf se va ocupa de toată evidenţa și generarea numerelor sau a seriilor noi, având precompletate câteva setări necesare.

Pentru ca modul automat de generare a seriilor să poată funcţiona, are nevoie de o serie (în mod implicit – AGRI) și un număr de început (în mod implicit 1). De aici încolo, aplicaţia va verifica existenţa numărului precedent și va aloca un număr nou în momentul emiterii chitanţei.

Pentru a modifica seria implicită sau numărul de pornire al chitanţelor, accesează setările companiei, pe care le găsești în meniul din stânga al aplicaţiei.

Atenţie, numărul chitanţei va fi alocat doar în momentul în care chitanţa a fost emisă definitiv, nu și în momentul creării ei. Până în momentul emiterii, chitanţa va avea doar o serie stabilită, numărul urmând să fie introdus doar la emiterea acesteia, metodă ce va asigura consistenţa numerotării.

Foloseşte-o gratis

Convinge-te singur cât e de uşor să emiţi facturi online cu aplicaţia Agraf

Adăugarea unei chitanțe aferente facturii Statusul unei chitanțe