Numerotarea şi înserierea unei chitanţe

La fel ca şi la facturi, numerotarea şi înserierea chitanţelor generate de aplicaţia Agraf se poate realiza în două moduri – manual şi automat.

Numerotarea şi înserierea unei chitanţe · Ghidul Agraf

Modul manual necesită ca tu să ţii evidenţa lor şi să ai grijă să nu existe neconcordanţe între numere sau serii, în acest mod aplicaţia nemaiputând urmări şirul facturilor sau al chitanţelor.

Pentru setarea modului manual de numerotare al chitanţei, accesează setările companiei din meniul din stânga al aplicaţiei sau, odată ajuns pe pagina de creare a unei facturi noi, duci mouse-ul peste câmpurile serie, număr sau dată, fie de la factură, fie de la chitanţă, apoi faci click pe link-ul care îţi apare.

În modul automat de numerotare al chitanţelor, aplicaţia Agraf se va ocupa de toată evidenţa şi generarea numerelor sau a seriilor noi, având precompletate câteva setări necesare.

Pentru ca modul automat de generare a seriilor să poată funcţiona, are nevoie de o serie (în mod implicit – AGRI) şi un număr de început (în mod implicit 1). De aici încolo, aplicaţia va verifica existenţa numărului precedent şi va aloca un număr nou în momentul emiterii chitanţei.

Pentru a modifica seria implicită sau numărul de pornire al chitanţelor, accesează setările companiei, pe care le găseşti în meniul din stânga al aplicaţiei.

Atenţie, numărul chitanţei va fi alocat doar în momentul în care chitanţa a fost emisă definitiv, nu şi în momentul creării ei. Până în momentul emiterii, chitanţa va avea doar o serie stabilită, numărul urmând să fie introdus doar la emiterea acesteia, metodă ce va asigura consistenţa numerotării.

Foloseşte-o gratis

Convinge-te singur cât e de uşor să emiţi facturi online cu aplicaţia Agraf

Adăugarea unei chitanţe aferente facturii Statusul unei chitanţe