Clientul / beneficiarul facturii

La fel ca şi la furnizor, asumând că datele sunt precompletate iniţial pentru cel puţin un client, generarea unei facturi noi se poate face foarte uşor.

Clientul / beneficiarul facturii · Ghidul Agraf

Din lista din partea dreaptă, alege din meniu numele clientului căruia vrei să îi facturezi, moment în care el va fi selectat ca şi client pentru factura curentă.

În mod implicit, în listă vor apărea doar clienţii persoane juridice, iar pentru a alege un client care este o persoană fizică va trebui să apeşi butonul “Client persoană fizică”, aflat în dreapta listei. Acest lucru va modifica lista curentă şi va arăta doar lista clienţilor persoane fizice.

La fel ca şi la furnizor, dând click pe numele lui, fie el persoană fizică sau juridică, va deschide modul de vizualizare a datelor acestuia, iar pentru a le modifica va trebui să apeşi butonul “Modifică clientul”.

Atenţie, datele clientului vor fi salvate definitiv în aplicaţia Agraf doar în momentul în care factura este generată cu succes, în caz contrar, în cazul în care vei apăsa butonul “Renunţă”, de pe factura curentă, datele vor fi menţinute la valoarea lor iniţială.

Mai jos găseşti o descriere a tuturor butoanelor şi stărilor acestora legate de câmpul clientului:

Adaugă un client nou – Apăsând butonul, acesta te va duce într-un mod de editare pentru a putea adăuga un client nou, unul care nu există în lista ta de clienţi.

Client persoană fizică – Va schimba lista de clienţi pentru a arăta doar clienţii persoane fizice.

Modifică clientul – Te va duce în modul de editare pentru a putea schimba datele clientului curent.

Selectează alt client – Te va readuce la lista de clienţi persoane juridice, în cazul în care vrei să schimbi clientul de pe factură.

Adaugă o persoană nouă – Apăsând butonul, acesta te va duce într-un mod de editare pentru a adăuga un client nou, o persoană fizică, una care nu există în lista ta de clienţi.

Client persoană juridică – Va schimba lista de persoane pentru a arăta doar clienţii persoane juridice.

Modifică persoana – Te va duce în modul de editare pentru a putea schimba datele persoanei selectate curent.

Selectează altă persoană – Te va duce în lista de clienţi persoane fizice pentru a putea schimba clientul în cazul în care vrei să facturezi altuia.

Foloseşte-o gratis

Convinge-te singur cât e de uşor să emiţi facturi online cu aplicaţia Agraf

Furnizorul facturii Delegatul facturii