Lista de facturi

Pentru o vizualizare sumară şi rapidă a facturilor tale din sistem, aplicaţia Agraf are o zonă de lucru de tip listă în care sunt enumerate toate facturile tale. Aceasta este denumită în mod logic “Listă facturi” şi este, în versiunea curentă, ecranul principal al aplicaţiei.

Lista de facturi · Ghidul Agraf

În cazul în care ai schimbat zona de lucru şi vrei să revii la lista de facturi, o vei putea face accesând butonul denumit “Facturi” din meniul din partea stângă.

Aici vei vedea o aranjare de tip tabel cu facturile tale şi câteva informaţii despre ele. Pentru a găsi mai uşor factura pe care o cauţi poţi folosi filtrele din partea de sus a tabelului. Poţi filtra după data facturii, numărul facturii, numele clientului, detalii ale facturii, valoarea totală sau status, sau poţi folosi o combinaţie de criterii. Pentru a căuta după dată, poţi folosi data completă (de exemplu "15.12.2016") sau o dată parţială (de exemplu filtrezi facturile din luna mai 2015 folosind ca filtru "05.2015").

Mai jos ai o descriere a coloanelor tabelului de vizualizare a facturilor:

Data – În cazul facturilor cu statusul “Ciornă” repreprezintă data creării, iar pentru celelalte două statusuri, “Emisă” şi “Anulată”, reprezintă data emiterii facturii respective.

Număr – Este numărul şi seria facturii respective, în cazul uneia cu statusul “Ciornă”, vei vedea doar seria, numărul urmând a fi adăugat în momentul emiterii.

Numele clientului – Este numele clientului pentru care a fost făcută factura.

Detalii factură – Datele de aici sunt preluate de prima linie a facturii, iar în cazul în care prima linie este mai scurtă, restul detaliilor sunt luate de pe restul liniilor de factură în limita de caractere corespunzătoare cu rezoluţia browser-ului cu care este accesată aplicaţia.

Total – Totalul calculat al facturii.

Status – Arată statusul facturii în forma culorii lui, iar la trecerea mouse-ului peste culoare îţi va apărea şi o notificare cu numele scris al statusului.

Instrumente rapide – În funcţie de status, sunt două grupuri de butoane care apar. Pentru status “Ciornă”, vor apărea butoanele de vizualizarea şi editare a facturii. Pentru statusurile “Emisă” şi “Anulată” vor apărea butoanele de vizualizare şi export ale facturii. Apăsarea unuia dintre ele te va duce în modul respectiv de lucru.

La sfârsitul listei de facturi vei găsi instrumentele de paginare, care în funcţie de setările lor, vor conţine mai multe pagini. Ele se pot modifica din setările utilizatorului, accesibile din meniul din stânga al aplicaţiei. La trecerea mouse-ului peste butoane, îţi va apărea un indiciu cu numele sau descrierea butonului respectiv.

Foloseşte-o gratis

Convinge-te singur cât e de uşor să emiţi facturi online cu aplicaţia Agraf

Factura proforma Vizualizarea unei facturi