Statusul unei chitanţe

Exact ca şi în cazul facturilor generate, aplicaţia Agraf urmăreşte chitanţele intrate şi prelucrate în sistem după trei statusuri – ciornă, emisă şi anulată.

Statusul unei chitanţe · Ghidul Agraf

După creare, o chitanţă, la fel ca şi factura, va avea statusul de “Ciornă”, nu va avea număr de serie atribuit şi va permite încă operarea de modificări asupra detaliilor ei. Statusul de “Ciornă” este reprezentat de culoarea galbenă.

După apăsarea butonului de emitere, chitanţa va primi statusul de “Emisă”, data curentă şi numărul următor. Odată emisă nu va mai putea fi modificată sau ştearsă, doar anulată. Statusul de “Emisă” este reprezentat de culoarea verde.

În cazul în care vrei să renunţi la o chitanţă emisă, vei putea să o faci doar anulând-o, fapt ce va anula totodată şi factura aferentă ei. Pentru a o anula, va trebui să intri în modul de vizualizare al facturii/chitanţei şi să apeşi butonul “Anulează”. Odată anulată, chitanţa şi factura vor primi statusul “Anulată”, nu vor mai putea fi modificate sau şterse şi îşi vor menţine numărul de serie iniţial. (Următoarele chitanţe şi facturi emise vor primi următorul număr liber).

Pe o chitanţă anulată va fi scris textul “Anulată” cu litere mari în diagonala ei, atât în modul de vizualizare cât şi în modul de exportare (în format PDF).

Statusul de “Anulată” este reprezentat de culoarea roşie.

Foloseşte-o gratis

Convinge-te singur cât e de uşor să emiţi facturi online cu aplicaţia Agraf

Numerotarea şi înserierea unei chitanţe Lista de chitanţe